سرور اختصاصی چیست؛ ۴ تفاوت آن با سرور مجازی

سرور اختصاصی چیست

زمان مطالعه: 7 دقیقه

هنگام راه‌اندازی یک وب‌سایت جدید یکی از اولین انتخاب‌هایی که باید انجام دهید، انتخاب راه‌حل میزبانی مناسب برای نیازهای عملیاتی کسب‌وکارتان است. آیا میدانید سرور اختصاصی چیست. سرور اختصاصی نوعی سرور از راه دور است که به طور کامل به یک فرد، سازمان یا برنامه اختصاص داده شده است. استقرار، میزبانی و مدیریت توسط یک ارائه دهنده خدمات میزبانی، ابری یا مدیریت شده (MSP) انجام می‌شود.

در حالی که صاحبان سایت‌هایی که وبلاگ‌های کم‌ترافیک یا کسب‌وکارهای کوچک را اداره می‌کنند، معمولاً به دلیل کاهش هزینه‌ها، سرورهای میزبانی اشتراکی را انتخاب می‌کنند، وب‌مسترهایی که برای رشد سایت یا افزایش تقاضای ترافیک آماده می‌شوند، به یک راه‌حل میزبانی نیاز دارند که انعطاف‌پذیری، امنیت و عملکرد بیشتری را فراهم کند. اما سرورهای اختصاصی چیست؟

سرور اختصاصی چیست؟

یک سرور اختصاصی وب سایت شما را با سرور جداگانه میزبانی می‌کند، به این معنی که شما مجبور نیستید منابع سرور یکسانی را با چندین سایت یا برنامه به اشتراک بگذارید. این امر به وب‌سایت‌هایی با تقاضای ترافیک شدید اجازه می‌دهد تا تجربه کاربری ثابت و قابل‌اعتماد (UX) را به کاربران نهایی ارائه دهند، حتی در هنگام افزایش ترافیک. سرورهای اختصاصی همچنین به شما کنترل کامل بر تنظیمات سرور خود می‌دهند، مانند نرم افزاری که روی آن اجرا می‌شود و زیرساخت امنیتی آن.

میزبانی سرور اختصاصی یا خرید vps دسترسی فردی به سرور راه دور را برای شما فراهم می‌کند. میزبانی سرور اختصاصی کاملاً به شما و وب سایت شما اختصاص داده شده است، به این معنی که شما کنترل کاملی بر پیکربندی سرور و دسترسی به تمام منابع سرور خود خواهید داشت (معمولاً، ارائه دهندگان هاست پشتیبانی فنی سرور را نیز در صورت نیاز ارائه می‌دهند). در حالی که سرورهای اختصاصی می‌توانند دسترسی به شبکه را با سرورهای اختصاصی مجاور در یک مرکز داده کولوکیشن به اشتراک بگذارند، آنها سخت افزار مشابهی را با سرورهای دیگر به اشتراک نمی‌گذارند.

4 تفاوت سرور اختصاصی با مجازی

blank

1. وب سایت شما در حال رشد است و باید بتواند افزایش ترافیک را مدیریت کند

اگر پیش بینی می‌کنید که وب سایت شما به سرعت رشد می‌کند، ممکن است ایده خوبی باشد که اکنون یک سرور اختصاصی را انتخاب کنید. به عنوان مثال، اگر سایت شما هنوز از هاست اشتراکی استفاده می‌کند که ترافیک شما افزایش می‌یابد، عملکرد آن می‌تواند به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

اگر یک وب‌سایت کوچک و کم ترافیک را اداره می‌کنید، سرورهای مشترک می‌توانند به شما کمک کنند تا هزینه‌ها را کاهش دهید و در عین حال تجربه کاربری یکنواختی (UX) برای بازدیدکنندگان سایتتان فراهم کند. با این حال، اگر شما یک وب‌سایت بزرگ را اجرا می‌کنید – مانند یک تجارت الکترونیکی – سرورهای اشتراکی برای همگام شدن با تقاضای ترافیک یا افزایش‌ها مشکل خواهند داشت. با یک سرور اختصاصی، وب مسترهایی که دارای وب سایت های پربازدید هستند می‌توانند در عین حفظ سطوح بالاتر امنیت سایت، یک UX ثابت و قابل اعتماد برای کاربران نهایی ارائه دهند.

حتما بخوانید: دامنه چیست

۲. امنیت و عملکرد

اگرچه میزبانی VPS شامل اشتراک گذاری یک سرور است، اما سطح امنیت و عملکرد بالاتری نسبت به هاست اشتراکی ارائه می‌دهد. این به این دلیل است که یک VPS به وب سایت شما یک فضای پارتیشن بندی شده در سرور و مجموعه ای اختصاصی از منابع می‌دهد. این راه‌اندازی می‌تواند از مشکلات عملکرد و امنیت میزبانی مشترک جلوگیری کند.

از طرفی یک سرور اختصاصی می‌تواند زمان بارگذاری صفحه سریعتر و زمان خرابی کمتری را ارائه دهد زیرا به منابع مشترک متکی نیست. به طور کلی، میزبانی VPS بسیار امن است، به خصوص اگر یک برنامه میزبانی مدیریت شده را انتخاب کنید.

با این حال، اشتراک‌گذاری سخت‌افزار سرور، خطر نقض امنیت سایر سایت‌ها را به همراه دارد. اگرچه این تهدید در مقایسه با میزبانی اشتراکی بسیار کم است، اما همچنان مهمتر از زمانی است که از یک سرور اختصاصی استفاده کنید.

 

سرور اختصاصی می‌تواند مزایای بسیاری را در مورد عملکرد ارائه دهد. سرور اختصاصی بهترین گزینه برای مدیریت ترافیک وب بالا و تراکنش های مشتری است زیرا شما از خروجی CPU، RAM و پهنای باند استفاده شخصی خواهید داشت.

۳. سفارشی سازی و انعطاف پذیری

با هاست اختصاصی می‌توانید سرور خود را مطابق با نیازهای خاص خود سفارشی کنید. به عنوان مثال، می‌توانید نرم افزار سرور ایده آل خود را انتخاب کرده و تنظیمات سخت افزاری خود را تنظیم کنید.

علاوه بر این، یک سرور اختصاصی شما را قادر می‌سازد تا سیستم عامل دیگری را نصب کنید. بنابراین، این یک انتخاب عالی برای توسعه دهندگان وب است که به یک سرور کاملاً کنترل شده برای وب سایت های مشتریان خود نیاز دارند.

اگرچه وب سایت های میزبان VPS به اندازه سرورهای اختصاصی قابل تنظیم نیستند، اما انعطاف پذیری بیشتری نسبت به هاست اشتراکی ارائه می‌دهند. پس از خرید یک سرور خصوصی مجازی، می‌توانید به فایل های سرور خود دسترسی داشته باشید و هر نرم افزاری را که برای اجرای وب سایت خود نیاز دارید نصب کنید. این برنامه نویسی پیشرفته در سرور اشتراکی امکان پذیر نخواهد بود.

در یک سرور اختصاصی مجازی، می‌توانید CPU، فضای ذخیره سازی و حافظه را افزایش دهید. این هاست می‌تواند گزینه ای عالی برای وب سایت های متوسطی باشد که می‌خواهند به مرور زمان مخاطبان خود را افزایش دهند. با استفاده از میزبانی VPS، می‌توانید منابع سرور خود را بدون ارتقاء اشتراک خود مقیاس کنید.

وقتی دیگر نمی‌توانید VPS خود را ارتقا دهید، وقت آن است که یک سرور اختصاصی در نظر بگیرید. هاست اختصاصی با تخصیص منابع قابل توجهی همراه است، بنابراین احتمالاً نیازی به ارتقای برنامه خود نخواهید داشت. با یک سرور اختصاصی، می‌توانید به جای افزایش قابلیت‌های سرور، بر حفظ ترافیک وب خود به طور قابل اعتماد تمرکز کنید.

۴. قیمت

اغلب مهمترین تفاوت بین VPS و هاست اختصاصی قیمت آن است. هزینه های میزبانی وب بسته به برنامه ای که انتخاب می‌کنید می‌تواند بسیار متفاوت باشد.

برنامه های VPS گزینه های مقرون به صرفه ای هستند. با هر دوی این گزینه ها، ارائه دهندگان هاست می‌توانند وب سایت های بیشتری را روی یک سرور قرار دهند. اگرچه آنها مقرون به صرفه هستند، سرورهای اختصاصی مجازی بیشتر از برنامه های اشتراکی هزینه خواهند داشت.  از طرفی سرور اختصاصی شامل کل سرور شخصی است، بنابراین هزینه‌ها بسیار بالاتر است.

مزیت یک VPS این است که منابع مجازی به راحتی می‌توانند متناسب با نیازهای پروژه شما مقیاس شوند – و این از نظر هزینه و انعطاف پذیری مفید است. به همین دلیل، ما یک سرور خصوصی مجازی را برای پروژه هایی توصیه می‌کنیم که به سطح فوق العاده بالایی از عملکرد، انعطاف پذیری یا ارتقاء زیرساخت نیاز ندارند.

نتیجه گیری

سرور اختصاصی سروری است که توسط یک شرکت میزبانی می‌شود و تنها به یک شرکت مشتری اجازه دسترسی به سرور را می‌دهد. کلمه “اختصاصی” از “تخصیص” آن به یک مشتری می‌آید. هیچ مشتری دیگری مجاز به استفاده از آن نیست.

یک سرور اختصاصی برای میزبانی برنامه ها و خدمات استفاده می‌شود. توسط یک سازمان میزبانی می‌شود و اجازه دسترسی به یک شرکت را می‌دهد. سرور در ازای پرداخت هزینه توسط ارائه دهنده خدمات پشتیبانی اداره می‌شود. کلاینت همچنین می‌تواند از راه دور با سرور ارتباط برقرار کند تا یک کار مبتنی بر سرور را انجام دهد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

آخرین مقاله‌ها

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها