زمان مطالعه: 17 دقیقه
رتبه بندی الکسا چیست؟ آیا رتیه بندی الکسا مهم هست؟ کدام سایت ها رتبه الکسای پایینی دارند؟ اگر شما هم ذهن پر آشوب از رتبه بندی الکسا دارید و کلی سوال بی جواب کافیه تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا کامل بدونید الکسا چیه و چرا مهمه
الکسا چیست؟
الکسا یا به عبارت درست الکسا اینترنت (Alexa Internet) یک شرکت تحلیل ترافیک وب است. الکسایی که الان وجود دارد آمار بازدید وبسایتها و رفتار کاربران را بررسی و خدماتی برای بازاریابی اینترنتی ارائه میکند.
این شرکت به منظور بررسی وضعیت وب سایت ، SEO ، تحقیقات کلمات کلیدی ، مقایسه و تجزیه و تحلیل رقبا به صاحبان وب سایت خدمات ارائه می دهد.
قبل از توضیح خدمات و رتبه بندی الکسا ، بیایید تاریخچه شکل گیری آن را بررسی کنیم ، زیرا بسیاری از بحث ها در مورد الکسا ریشه در سابقه و عملکرد گذشته آن دارد.
تاریخچه ایجاد و تحول الکسا
الکسا در سال ۱۹۹۶ توسط «بروس گیلیات» و «بروستر کیل» بنیانگذاری شد.
هدف اصلی الکسا ارائه و ارائه وب سایت به کاربران بود. به خاطر داشته باشید که موتور جستجوی گوگل در سال 1998 تأسیس شد و در آن سالها تنها چند موتور جستجوی ضعیف برای یافتن صفحات وجود داشت.
الکسا برای اولین بار نوار ابزار برنامه ای را که می تواند در مرورگر اینترنت نصب شود ، معرفی کرد. اگر Internet Explorer لعنتی را به خاطر دارید ، Alexa Toolbar یک ابزار حرفه ای بود.
مقاله پیشنهادی برای مطالعه: از کجا بفهمم قالب سایت چیه؟
این نوار ابزار وب سایت های دیگری را بر اساس وب سایت هایی که بازدید کرده ایم ارائه می دهد. علاوه بر این ، اطلاعات دیگری مانند تعداد صفحات وب سایت ، تعداد لینک ها به وب سایت و غیره را نشان می دهد. بعداً اطلاعاتی مانند رتبه در همان نوار ابزار ارائه شد.
در ابتدا ، الکسا اطلاعات را با استفاده از نوار ابزار مشابه جمع آوری کرد. سپس آنها شروع به ذخیره محتوای وب در سرورهای خود کردند.
در ابتدا ، این هدف ایجاد آرشیو از محتوای وب بود ، اما آنها تصمیم گرفتند که بایگانی را به یک پروژه جداگانه تبدیل کنند. بروستر کیل ، بنیانگذار الکسا ، سرویس آرشیو اینترنت را راه اندازی کرده است که متخصص بایگانی محتوای وب است.
بایگانی اینترنتی همه صفحات وب را ذخیره می کند و به کاربران اجازه می دهد به صفحات حذف شده یا اصلاح شده دسترسی داشته باشند.
در سال 1999 ، الکسا به قیمت 250 میلیون دلار به آمازون فروخته شد. پس از آن ، الکسا فراز و نشیب های زیادی داشت.
مدتی سعی کردند آن را به موتور جستجویی مانند گوگل تبدیل کنند ، اما موفق نشدند. او مدتی با گوگل همکاری کرد و سپس این همکاری متوقف شد.
سرانجام ، در سال 2009 الکسا اعلام کرد که به طور حرفه ای روی خدمات رتبه بندی و تجزیه و تحلیل وب کار خواهد کرد. او کاری را که از ابتدا انجام داده بود انجام داد ، اما این بار تخصصی تر و قوی تر از قبل.
خدمات کسب درآمد الکسا پولی شده است و تنها بخشی از خدمات آنها رایگان است. در حقیقت ، الکسا می خواهد راه کارهای شرکت های تجزیه و تحلیل وب و SEO مانند Moz و SEMrush را دنبال کند.
خدمات سایت الکسا چیست؟
خدمات رایگان الکسا شامل تجزیه و تحلیل بازار ، تجزیه و تحلیل وب سایت ، تجزیه و تحلیل SEO ، تحقیق در مورد کلمات کلیدی و رتبه بندی است.
علاوه بر این چند سرویس رایگان و محدود برای یافتن سایت های مشابه ، مرور پیش بینی های وب سایت و رتبه بندی وب سایت ها بر اساس کشور یا طبقه بندی نیز وجود دارد.
به جای نوار ابزار قدیمی Alexa ، اکنون افزونه هایی برای Chrome و Firefox وجود دارد. این افزونه گزارش یک کلیک را نشان می دهد
که شامل رتبه بندی جهانی و ملی ، تعداد بک لینک ها ، سایت های مشابه ، سرعت سایت ، پیوندها به بایگانی وب سایت ها و پیوندهای تجزیه و تحلیل آماری وب سایت ها است.
مشکل اصلی الکسا رتبه بندی وب سایت ها است. از زمانی که الکسا رتبه بندی وب سایت ها را آغاز کرده است ، مدیران وب و صاحبان مشاغل اینترنتی از آن به عنوان یک شاخص مهم استفاده می کنند ، اما اکثر مردم می گویند – برخی هنوز می گویند – این رتبه بندی اشتباه است.
بنابراین بیایید ابتدا ببینیم داستان او چیست و چرا الکسا رتبه بالایی دارد.
الکسا چطور وبسایتها را رتبهبندی میکند؟
رتبه بندی الکسا بر اساس نمونه ای از ده ها میلیون کاربر اینترنت است. این نمونه آماری از زمان تاسیس الکسا تغییر کرده است.
دلیل اینکه رتبه الکسا “بی فایده” یا “نادرست” نامیده می شود ریشه در دوره ای دارد که تمام داده های الکسا از نوار ابزار استخراج شده است. در حال حاضر روش نمونه گیری آماری از Alexa بسیار تغییر کرده است.
روش جمع آوری داده ها از نوار ابزار یک اشکال بزرگ داشت. فقط افرادی که در زمینه هایی مانند مدیریت سایت ، بازاریابی دیجیتال و … فعالیت داشته اند این نوار ابزار را نصب کرده اند.
ممکن است کاربران آن را از روی علاقه به الکسا یا از روی کنجکاوی نصب کرده باشند ، اما تعداد آنها بسیار کم بوده و عموم مردم علاقه ای به نصب این نوار ابزار ندارند.
در نتیجه ، الکسا به یک جامعه آماری کوچک و خاص محدود شد. این آمار را نمی توان برای عموم مردم خلاصه کرد.
همانطور که می دانید ، نمونه آماری باید نماینده خوبی از جامعه آماری باشد. تنها در این صورت می توان نتایج تجزیه و تحلیل را به جامعه آماری خلاصه کرد.
مقاله پیشنهادی برای مطالعه: بهترین افزونه فرم ساز فارسی رایگان چیست؟
مانند این است که تنها 2 ماهی را در سواحل خلیج فارس با قلاب ماهیگیری صید کرده و سپس ادعا کنید که تنها دو گونه ماهی در خلیج فارس وجود دارد.
به عنوان مثال ، اگر به طور همزمان رتبه سایت جدید در Alexa را بررسی کنیم ، رتبه بالاتری (تعداد کوچکتر) نسبت به واقعیت را گزارش می کند.
زیرا اکثر کاربران جدید کسانی هستند که احتمالاً نوار ابزار الکسا را نصب کرده اند و بیشتر از بقیه جامعه از وب سایت ما دیدن کرده اند.
الکسا بیکار نبود و در سال 2008 به این مشکل فکر کرد.
الکسا سعی کرد نمونه آماری خود را با جمع آوری داده ها از حدود 25000 افزونه ، نوار ابزار و افزونه افزایش دهد.
اکنون منابع فروشندگان شخص ثالث نیز اطلاعات خود را به الکسا می فروشند. الکسا خود دارای ربات های نرم افزاری شبیه به گوگل است که بین صفحات وب خزیده و پیوندها را بررسی می کند.
علاوه بر این ، بسیاری از وب سایت ها اسکریپت های Alexa را نصب کرده اند که به شما امکان می دهد داده های کاملاً دقیق و مستقیم را از وب سایت ها بدست آورید و آنها را با سایر داده های به دست آمده از منابع مختلف معتبر کنید.
روش محاسبه رتبه هر وبسایت در الکسا چگونه است؟
رتبه هر وبسایت براساس ترکیبی از تخمین بازدید کننده منحصر به فرد (Unique Visitors) و تخمین بازدید صفحه (Pageviews) در سه ماه گذشته حساب میشود.
بازدید کننده منحصر به فرد (Unique Visitors) تعداد کل کاربران در نمونه آماری الکسا است که در یک روز از یک وبسایت بازدید میکنند.
بازدید صفحه (Pageviews) تعداد درخواست کاربران برای بازدید یک وبسایت است. تعداد بیشتر از یک بازدید از هر وبسایت توسط هر کاربر در هر روز فقط یک بازدید صفحه ثبت میشود.
پس اگر کاربری در یک روز صد بار از وبسایتی بازدید کند فقط یک بازدید در آن روز از آن کاربر ثبت میشود.
این دو شاخص در فرمولهای محاسباتی آماری قرار میگیرد و وبسایتی که عدد به دست آمده از ترکیب دو شاخص آن بالاتر باشد رتبهاش هم بالاتر میرود.
رتبه بندی روزانه به روز می شود ، اما رتبه وب سایت ها به طور متوسط در سه ماه گذشته است. رتبه بندی هر کشور در ماه گذشته محاسبه می شود.
علاوه بر این ، روشهای نرمال سازی آماری بر روی این داده ها به منظور کاهش خطاهای آنها و نزدیک شدن آنها به آمار واقعی اعمال می شود.
در تصویر زیر می توانید دو رتبه بندی جهانی و کشوری وب سایت نوین را مشاهده کنید.
اگر وبسایتی اسکریپت الکسا را نصب کند آمار آن صحت بالایی دارد و به اصطلاح Certified است. این آمار دیگر تخمینی نیست و مبتنی بر دادههای گرفته شده از خود وبسایت است.
وبسایتهایی که Certified هستند میتوانند تصمیم بگیرند اطلاعات آماری آنها به صورت عمومی منتشر شود یا نه.
آیا اکنون رتبه بندی الکسا قابل اعتماد است؟
هر نمونه آماری نقاط ضعف و مشکلات خود را دارد ، اما همچنان می تواند به واقعیت بسیار نزدیک باشد. الکسا ادعا نمی کند که رتبه بندی کاملاً دقیق است. همه توضیحات می گویند که این رتبه ارزیابی میزان محبوبیت وب سایت ها است.
خود الکسا می گوید رتبه بندی سایت های کم تردد دقیق نیست و نوسان بیشتری دارد. به طور کلی ، رتبه بندی وب سایت هایی با کمتر از هزار کاربر در ماه برای الکسا دشوار است و دقت کمتر است.
هرچه یک وب سایت به مکان اول نزدیکتر باشد ، اطلاعات آن دقیق تر است.
مقاله پیشنهادی برای مطالعه: همکاری در فروش چیست؟
آیا رتبه الکسا واقعاً اهمیت دارد؟
اگر همه این حرفه ها را با هم ترکیب کرده و تجربه خود را در نظر بگیریم ، می توان گفت رتبه الکسا در حال حاضر ارزیابی خوبی است ، اما برای ما اهمیت چندانی ندارد. به طور کلی ، برتری وب سایت ها بر یکدیگر تنها با دو شاخص محاسبه نمی شود و با یک عدد نشان داده نمی شود.
اگر قرار است وب سایت ها مقایسه شوند ، باید با وب سایت های رقبا که محصولات یا خدمات مشابهی دارند مقایسه شود.
حتی با این مقایسه ، معیارهای بازدیدکنندگان یا ترافیک کافی نیست. یک وب سایت ممکن است بازدیدکنندگان کمی داشته باشد ، اما درآمد و عملکرد آن بیشتر از وب سایتی است که دارای چندین بازدید است.
ثبت سایت در الکسا چطور انجام میشود؟
نیازی به ثبت وب سایت در الکسا ندارید. و البته ، ثبت وب سایت در الکسا به هیچ وجه امکان پذیر نیست.
هر وب سایتی که اطلاعات آن در الکسا به دست آمده و آمار بازدیدهای آن در الکسا به حداقل برسد ، رتبه بندی می شود.
در صورت راه اندازی وب سایت جدید و افزایش تعداد بازدیدکنندگان ، باید حداقل سه ماه منتظر بمانید تا در رتبه بندی الکسا ظاهر شود.
چرا آمار تخمینی الکسا با آمار من در گوگل آنالیتیکس اختلاف دارد؟
آمارهای Google Analytics از کاربران وب سایت گرفته شده و تقریباً دقیق است. آمار الکسا از مجموعه داده های جمع آوری شده از منابع مختلف محاسبه می شود.
وقتی الکسا آمار وب سایت را بررسی می کند ، الگوهایی را در وب مشاهده می کند. این مدل های آماری را می توان به طور خلاصه بیان کرد. به عنوان مثال ، آنها از تصاویر ماهواره ای ابرها و دمای هوا در سراسر جهان برای ثبت وضعیت فعلی و پیش بینی آب و هوا استفاده می کنند.
این داده ها به سنجش میزان ترافیک وب سایت ها به یکدیگر کمک می کند. اما این به هیچ وجه ابزاری برای نظارت عمیق بر رفتار کاربران در وب سایت هایی مانند Google Analytics نیست.
چرا ترافیک وبسایت من بیشتر میشود اما رتبه آن در الکسا پایینتر میرود؟
به طور کلی ، افزایش ترافیک وب سایت را نباید مبنایی برای رتبه بندی بالاتر الکسا در نظر گرفت.
رتبه بندی وب سایت الکسا در مقابل یکدیگر اندازه گیری می شود. از طرف دیگر ، ترافیک در همه وب سایت ها در حال افزایش و کاهش است.
با افزایش ترافیک وب سایت ، بازدید از سایر وب سایت ها با رتبه های بالاتر یا پایین ممکن است به شدت افزایش و کاهش یابد.
همانطور که ترافیک وب سایت شما همچنان در حال رشد است ، ممکن است ترافیک وب سایت های با رتبه پایین به طور چشمگیری افزایش یافته و رتبه آنها افزایش یافته است.
چرا رتبه وبسایت من نوسان زیادی دارد؟
همانطور که گفته شد هرچه رتبه وبسایتی از رتبۀ یک دورتر شود نوسان در رتبه هم بیشتر خواهد شد.
اگر نموداری از نسبت بازدید کننده به رتبه رسم کنیم نموداری مثل تصویر زیر میشود. رتبه یک متعلق به گوگل است چون با اختلاف زیاد بیشترین بازدیدکننده را دارد.
اختلاف بازدید کننده یک وبسایت در رتبه ۱۰ با رتبه ۲۰۰ بسیار زیاد است. با این که وبسایت رتبه ۲۰۰ ترافیک بالایی دارد اما برای رسیدن به ۱۰ راه سختی باید طی کند.
در عوض در دنباله نمودار جایی که رتبهها بالاتر از صدها هزار یا میلیونی است یک افزایش اندک در ترافیک باعث بهبود رتبه زیادی میشود.
وبسایتهایی که رتبه بالاتر دارند باید بازدید آنها خیلی زیاد یا خیلی کم شود تا رتبه آنها تغییر کند.
پس در کل اگر رتبه وبسایت شما نوسان زیادی دارد احتمالاً بازدید کننده آن کم است و در رتبههای بالای صدها هزار قرار دارد.
چطور رتبه وبسایت را در الکسا چک کنیم؟
برای بررسی رتبه الکسا و مشاهده سایر آمارها ، می توانید آدرس هر وب سایت را در این صفحه وارد کرده و تجزیه و تحلیل آن را ببینید.
یک راه سریعتر برای مشاهده رتبه بندی وب سایت این است که افزونه Alexa را در مرورگر Chrome یا Firefox خود نصب کنید.
مقاله پیشنهادی برای مطالعه: لیست بهترین وبلاگ های ایرانی
چه رتبهای در الکسا خوب و کافی است؟
اگر به لیست 50 وب سایت برتر ایرانی در الکسا نگاه کنید ، خواهید دید که آنها وب سایت های عمومی ، اداری ، خبری و هستند که مورد استفاده عموم مردم قرار می گیرد.
هر وب سایت نمی تواند در زیر 100 یا 50 کشور رتبه بندی باشد یا در بین 1000 سایت برتر جهان قرار گیرد. این رتبه بندی می تواند شاخص خوبی باشد که نشان می دهد وب سایت در مسیر درستی قرار دارد و مقایسه ای بین رقبا است.
مسیر درست به این معنی است که نزدیک به وب سایت هایی با محتوای مشابه قرار می گیرد. تجزیه و تحلیل آماری هر وب سایت الکسا نیز دارای جدولی است که نشان می دهد کدام وب سایت ها رقیب اصلی هستند.
افزایش رتبه الکسا یا کاهش آن چطور انجام میشود؟
تا اینجا ، ما آموخته ایم که افزایش تعداد بازدیدکنندگان وب سایت برابر با افزایش رتبه الکسا است.
بسیاری از کارهای SEO ، تولید محتوا ، تبلیغات و غیره. دقیقاً به منظور افزایش تعداد بازدیدکنندگان از وب سایت انجام می شود. بنابراین ، بهتر است سوال فوق را به شرح زیر تصحیح کنید: کدام آثار بیشترین تأثیر را در بهبود رتبه الکسا دارند؟
ما همچنین می دانیم که رتبه الکسا نسبی است ، بنابراین باید بهتر از رقبای خود باشیم. چگونه از رقبا بهتر باشیم؟
به طور کلی ، چند کار وجود دارد که می توان با کمترین هزینه بیشترین تأثیر را در رتبه بندی الکسا داشت.
۱. تولید محتوای دست اول، با کیفیت و مفید
بازاریابی ربایشی یا درونگرا (Inbound Marketing) با تولید محتوا گره خورده است و بازاریابی اینترنتی بدون این روشها که به نوعی مادر و فرزند هستند، سخت و پرهزینه میشود.
ما با تولید محتوا برای مخاطبان خود ارزش ایجاد می کنیم. ما آنها را به وب سایت یا سکوی محتوایی دیگر جذب می کنیم و سپس محصول یا خدمات خود را به آنها می فروشیم.
محتوا می تواند نیازهای کاربران را برآورده کند ، به کاربر کمک کند یا محتوای کاربر پسندی باشد و در نهایت منجر به تعهد و وفاداری شود.
نیاز کاربران را چطور درک کنیم؟
به ما گفته شده است که مطالبی را که نیاز کاربران را برآورده می کند ، منتشر کنیم. بهترین راه برای درک نیازهای کاربران ، تحقیق در مورد کلمات کلیدی است. دریابید که کاربران از چه کلمات و عباراتی برای جستجوی محتوا ، محصول و خدمات شما استفاده می کنند.
هنگام نوشتن محتوا و نوشتن UX در وب سایت می توانید از این کلمات استفاده کنید.
۲. ایجاد بکلینک مناسب
بک لینک ها به سادگی لینک هایی هستند که از وب سایت های دیگر دریافت می کنید. هر چه تعداد و کیفیت بازخورد بیشتر و بهتر باشد ، رتبه وب سایت در نتایج گوگل بهتر است.
با اطلاعات منتشر شده در مورد رتبه بندی الکسا ، می دانیم که بک لینک ها توسط روبات های الکسا شناسایی می شوند و از سوی دیگر ، لینک های پشتیبان می توانند منبع ترافیک وب سایت ها باشند.
بازخورد رتبه وب سایت شما را در الکسا افزایش می دهد ، که در وب سایت های مرتبط و معتبر ایجاد شده است.
۳. تحلیل رقبا
معمولاً رتبه وبسایتهای مشابه در یک گستره نزدیک به هم قرار داد. رتبه های زیر 100 نیز وب سایت های محبوب و بسیار محبوب هستند.
پس خیلی وقتها همین که در دستهبندی موضوعی بهتر از رقبا باشیم کفایت میکند.
اولین قدم برای پیشی گرفتن از رقبای خود این است که آنها را بشناسید. وب سایت های رقبا را برای رابط کاربری ، محتوا یا خدمات و محصولات مرور کنید.
اگر نقاط قوت دارند ، می توانید از آنها استفاده کنید و اگر نقاط ضعف دارند ، می توانید بر آنها غلبه کنید.
مقاله پیشنهادی برای مطالعه: بهترین ابزارهای انالیز سرعت سایت چیست؟
۴. فعالیت در شبکههای اجتماعی
نیازی به توضیح نیست که شبکههای اجتماعی محبوب دل همه شدهاند. از انواع شبکههای اجتماعی به راحتی میتوانید کاربران زیادی به وبسایت خود جذب کنید.
لینک دادن به استوری های اینستاگرام ، کانال های تلگرامی ، ارسال مقالات و پست های وبلاگ در LinkedIn یا Twitter از روش های متداول است که اگر تعداد زیادی دنبال کننده داشته باشید ، قطعاً بر ترافیک وب سایت تأثیر می گذارد.
۵. تبلیغات گوگل
در میان روش هایی که برای افزایش بازدید وب سایت معرفی کرده ایم ، تبلیغات Google سریعتر از دیگران ظاهر می شود.
در روش های قبلی ، شما باید دائماً محتوا ایجاد کنید و منتظر بمانید تا کاربران شما را پیدا کنند. در تبلیغات گوگل ، به راحتی می توانید وب سایت خود را با تعیین کلمات کلیدی مورد نظر خود در صفحه اول نتایج گوگل قرار دهید.
البته این روش نیز ترفند خود را دارد و مهمتر اینکه هرچه وب سایت شما غنی تر و مفیدتر باشد هزینه های تبلیغات نیز کمتر می شود.
روشهای کلاه سیاه بهبود رتبه الکسا
همه روش هایی که در قسمت قبل معرفی کردیم ، همانطور که می گویند ، راه درستی است. اما جهان همیشه بر محور راست نمی چرخد. برخی افراد بدون شک از آن برای یافتن میانبر استفاده خواهند کرد.
یک روش متداول اجرای پاپآپ در وبسایتهای پربازدید است. در این روش پاپآپ ناخواسته از صفحات وبسایت مورد نظر برای کاربران وبسایتهای پربازدید نمایش داده میشود.
با این کار بازدید صفحه غیرواقعی یا به اصطلاح فیک ایجاد میشود. البته گوگل همه پاپ آپها را کلاه سیاه نمیداند.
یک روش دیگر هم ترافیک تقلبی است. رباتهای نرمافزاری مثل مرورگر کاربرهای واقعی وبسایتها را در دورههای زمانی مشخص باز میکنند. در نتیجه ترافیک بالایی از مراجعه به وبسایت ایجاد میشود.
روشهای گفته شده در بهبود رتبه الکسا تاثیر دارند اما عقل خودمان کجا رفته؟
چرا باید سعی کنیم با ترفندهایی الکسا را غیر واقعی جلوه دهیم؟ حتی اگر یک وب سایت بتواند زیر 100 یا 50 رتبه بندی شود ، کاربران و مشتریان واقعی همچنان منبع درآمد هستند. آنها کسانی هستند که به کسب و کار یا نام تجاری اعتبار می دهند.
اکثر وب سایت هایی که این کار را انجام می دهند هدفی جز جلب مشتری برای جذب تبلیغات، رپرتاژ و خودنمایی ندارند.
روشهای استفاده از کلاه سیاه برای ارتقاء رتبه الکسا به راحتی آشکار می شود. انجام این کار به اعتماد و اطمینان کاربران شما آسیب بیشتری می رساند.
به طور کلی ، ما روش های Black Hat را برای بالا بردن رتبه الکسا به هیچ وجه توصیه نمی کنیم.
منبع:
نوین